9 Ocak 2011 Pazar

Dünyanın seri olarak üretilen en hızlı lastiği: Michelin Pilot Super Sport



Michelin’in Le Mans 24 Saat gibi uluslararası dayanıklılık yarışlarında elde ettiği tecrübeyle geliştirilen Pilot Super Sport, yarış pistleri için dünyanın seri olarak üretilen en hızlı lastiği1 unvanına sahip. 2011 yılıyla birlikte satışa sunulan Michelin Pilot Super Sport, 18-22 inç jant aralığında çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Çok yüksek performans için özel olarak geliştirilen modellerle birlikte, seri olarak üretilen süperspor otomobiller için tasarlanan yeni Michelin Pilot Super Sport, önde gelen uluslararası dayanıklılık yarışlarında ve özellikle de Le Mans 24 Saat’te elde edilen teknik bilgi ve deneyimin tamamını bünyesinde barındırıyor.

Michelin Pilot Super Sport, tek bir amacın gerçekleştirilmesi için tasarlanmıştır: Aşırı kullanım koşullarında dahi azami güvenlik sağlarken en üst düzey sürüş deneyimi sunmak... Sürüş keyfi ve güvenlik performansının bu olağanüstü bileşiminin; Porsche, BMW M GmbH ve Ferrari ile yürütülen ürün geliştirme aşamalarında kesin sonuca ulaştığı ispatlanmıştır.

En zorlu koşullar için tasarlanan Michelin Pilot Super Sport’un olağanüstü potansiyeli, doğrudan Michelin’in motorsporları takımının becerilerinden ve yeteneklerinden elde edilmiştir. Michelin’in “Le Mans 24 Saat” yarışını art arda 13 defa kazanmasına olanak sağlayan teknolojik buluşlar, sürücülere en üst düzey sürüş keyfi sağlanması amacıyla Michelin Pilot Super Sport’a aktarılmıştır.


1Bağımsız bir kuruluş olan TÜV SÜD Automotive tarafından 245/40 ZR 18 Y ve 235/35 ZR 19 Y ebad lastikler kullanılarak 2010 yılında yapılan bir kuru zemin testinde, pazarın önde gelen beş ana rakibine karşı en hızlı tur süresini kaydetmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder