24 Şubat 2011 Perşembe

Michelin’in “Lastik Adamı” 11 binden fazla sürücüyü bilinçlendirdi





Michelin’in lastiklerde enerji tasarrufu konusunda sürücüleri bilinçlendirmeye yönelik faaliyete geçirdiği “Lastiklerde Enerji Tasarrufu” aktivitelerine, 13 ilde toplam 11 bin 297 kişi katıldı.

Michelin, sağladığı yakıt tasarrufu ve çevreye olan saygısıyla pazarda fark yaratan ürünü “Michelin Energy Saver”ı tanıtmak amacıyla 29 Ekim - 19 Aralık 2010 tarihleri arasında “Lastiklerde Enerji Tasarrufu” aktiviteleri düzenledi.

Lastiklerde Enerji Tasarrufu” aktivitesi çerçevesinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Trabzon, Kayseri, Bursa, Adana, Eskişehir, Gaziantep, Samsun, Denizli ve İzmit olmak üzere toplam 13 ilde 18 ayrı noktada etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında belirlenen illerde bulunan alışveriş merkezlerinde kurulan standlarda, özel olarak hazırlanan hesaplama aracı ile toplam 11 bin 297 kişi “Michelin Energy Saver” lastiklerini kullanmaları halinde ne kadar yakıt tasarrufu gerçekleştirebileceklerini gördü. Standlarda hesaplama aracı ile ele ettikleri tasarrufu hesaplayan ziyaretçiler, kampanyaya katılan Michelin bayilerinde ücretsiz lastik muayenesi olanağı da kazandı.

Sağladığı yakıt tasarrufu ve çevreye duyarlı ürünleriyle sektöründe farklılık yaratan Michelin, sürücüleri lastiklerde enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek ve Michelin Energy Saver ürünleriyle ilgili bilgilendirmek amacıyla Lastiklerde Enerji Tasarrufu aktivitelerinin yanı sıra http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr adresli bir websitesi hazırladı.



1992 yılında Michelin, lastik karışımına silika ekleyen ilk lastik üreticisi olmuş ve bunun sonucunda, taşıtları hareket ettirmek için gereken enerji miktarında önemli bir azalma sağlamıştı. Yeşil lastiklerin satışa sunulmasından bugüne kadar geçen süre zarfında 13.6 milyar litrelik yakıt tasarrufu sağlanmış, karbondioksit salınımında 34 milyar kg’den fazla azalma gerçekleşmiştir. Michelin’in http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr sitesine yerleştirdiği bir hesaplama aracıyla, Michelin Energy Saver lastikleri kullandığınızda elde edeceğiniz yakıt tasarrufunu görme olanağınız da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder