14 Mayıs 2009 Perşembe

Peugeot ve Citroën'den İnovasyon Ödülü Aldık!



1 milyon adet Michelin Energy Saver lastiği sayesinde
Peugeot ve Citroën marka otomobillerin CO2 emisyonları yılda 15 bin metrik ton azaldı. PSA Peugeot Citroën, elde edilen performans ve olağanüstü ekip çalışması nedeniyle, Michelin’e bir inovasyon ödülü verdi
.

Michelin, PSA Peugeot Citroën grubuna 1 milyonuncu Michelin Energy Saver lastiğini takdim ederek, iki grup arasındaki stratejik ortaklığı bir kez daha perçinledi.

Michelin lastikleriyle daha az yakıt tüketimi


Michelin, 2007 yılında ilk olarak sadece Peugeot 308’de kullanılmaya başlanan Energy Saver lastikleri ile yalnız yakıt tüketimini azaltmakla kalmadı aynı zamanda üstün yol tutuşu ve güvenlik performansı sağlayan ve piyasadaki en uzun kilometre ömrünü sunan lastiği üretti.

Michelin’in bu teknolojik çözümü, 100 kilometrede yaklaşık 0.2 litre yakıt tasarrufu sağlıyor ve bunun sonucunda CO2 emisyonlarını kilometrede yaklaşık 4 gram azaltıyor. Bu, motorlu taşıtın tüm ömrü boyunca, CO2 emisyonlarında yaklaşık bir metrik ton azalmaya karşılık geliyor. PSA Peugeot Citroën, işbirliği içinde elde edilen bu performans ve olağanüstü ekip çalışması için, Mayıs 2006’da Michelin’e bir inovasyon ödülü vermişti.

İki şirket inovasyon kaynaklarını birleştirdi

Michelin’in lastik teknolojisi, bugün çok sayıda Peugeot ve Citroën aracında yaygın olarak kullanılıyor.


Yakın geçmişte, az sayıda şirket ile stratejik ortaklık geliştiren PSA Peugeot Citroën’in bu ortaklıkları içerisinde en ön planda yer alan markalardan biri de Michelin oldu. Her iki şirketin hedefi, birlikte çalışarak, otomobil üreticisinin öncelikli alanlarında yeni araştırma yolları ve veriler geliştirmek, bunları paylaşmak ve derinleştirmek. PSA Peugeot Citroën ve Michelin, bu yakın işbirliği kapsamında, yeni otomobil modelleri geliştirmek amacıyla inovasyon kaynaklarını birleştirdi. Proje boyunca, her iki firmanın mühendisleri, sürtünmeyi azaltarak Grup otomobillerinin enerji performansını iyileştirmeyi başardılar.


20 Şubat 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder