8 Ağustos 2011 Pazartesi

Michelin, Lastik Adam ile çevrimiçi sanal sohbet başlatıyor


Kullanıcı dostu yeni yüzüyle dikkat çeken michelin.com.tr , ürün özelliklerinden satın alma kılavuzuna, eğitici videolardan seyahat rehberine kadar Michelin dünyasına ait birçok detaya ulaşabilmenize olanak tanıyor.

Michelin, global web sitesinde yeni bir sohbet robotu özelliği başlattı. Bu özellik, ziyaretçilerin istedikleri zaman ünlü Lastik Adam (Bibendum) ile sohbet etmelerine olanak tanımaktadır. VirtuOz tarafından yaratılmış olan bu akıllı animasyon karakteri, sitenin ana sayfasında görünmekte ve kullanıcılar ile Michelin markası arasında insanımsı bir arayüz sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında, Lastik Adam kullanıcılarla etkileşim kuran dünyaca ünlü ilk marka ikonudur.

Lastik Adam (Bibendum) ile sanal sohbet

Michelin’in iki resmi dili olan İngilizce ve Fransızca dillerinde her ay yaklaşık 10 bin konuda sohbet edecek şekilde programlanmış bu akıllı animasyon karakter, gerek şirket gerekse Lastik Adam hakkındaki sorulara yanıt verecek. Diğer yandan, ziyaretçilerin sitede yollarını bulmalarına yardımcı olacak.

1898 yılından beri markanın ikonik maskotu olan Lastik Adam; şirket, şirketin tarihi ve işleri hakkında bilgi almak için olası en iyi elçidir. Yapay zekâ benzeri teknolojiye dayanan sanal karakterin ardında yatan bu sistem, her yeni sohbetten bir şeyler öğrendikçe kendini geliştirecektir.

Michelin, dünyada mevcut teknolojiyi kullanan tek lastik üreticisidir. Bu teknoloji, akıllı sanal asistanlar yaratma konusunda uzmanlaşmış bir Fransız-Amerikan firması olan VirtuOz ile bir video arayüz tasarım şirketi olan Cantoche işbirliğiyle geliştirilmiştir. Michelin sohbet robotu, sağlanan bilginin miktarı, arayüzün kalitesi ve animasyonların olağanüstü çeşitliliği bakımından piyasa standartlarından çok daha üst düzeyde bir performans sunmaktadır.

Sonuç olarak, Michelin avatarıyla yapılan bir sohbet yaklaşık olarak yedi dakika sürmektedir. Oysa piyasa ortalaması yaklaşık olarak üç dakikadır. Tüm dünyada insanların Lastik Adam’ın sempatik bir karakter olarak görmelerinin ve onunla arkadaşça sohbet etmekten mutlu olmalarının nedeni budur. Çevrimiçi ziyaretçiler; Lastik Adam’ın özel hayatı, hobileri ve elbette damak tadı hakkında öğrenmek istedikleri her şeyi sorabilirler ve diledikleri gibi yaratıcı olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder