16 Eylül 2010 Perşembe

Michelin, 2011’de Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönüyor

Michelin, Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde ettiği 20 Markalar ve 18 Pilotlar Şampiyonluğu’ndan sonra 2005’te ralli sporunun zirvesinden çekilmişti. FIA’nın 2011’den itibaren tek lastik tedarikçisi kuralını değiştirmesiyle elde edilecek rekabet ortamı ve sporun çevreciliğini artıracak yeni kurallar, Michelin’in 2011 sezonunda tekrar FIA-WRC’ye geri dönüşünü müjdeliyor...

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2011 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) çerçevesinde, Michelin’in lastik tedarikçisi olarak kabul edildiğini duyurdu.

FIA tarafından gelecek sezon itibarıyla Dünya Ralli Şampiyonası’nın birden fazla lastik üreticisine açılması ve yeni bir mevzuatın beklentisi Michelin’in adaylığını motive etmiştir.

Rekabet, Michelin ekiplerine en uç şartlarda teknolojik yeniliklerini kanıtlama fırsatını sunmaktadır. Dünya Ralli Şampiyonası’nda kazanılan deneyim ve yeni teknolojiler daha sonra tüm dünyada pazarlanan, standart yol lastiklerine de yansıtılacağından, ürün performans dengesinin iyileştirilmesine ve çevre bilincine de katkıda bulunmaktadır. Rekabet, aynı zamanda, sürdürülebilir hareketlilik amacına doğru ilerlemek için güçlü bir teşvik oluşturmaktadır.

İşte bu çerçevede Michelin, FIA’nın özellikle 2012’den itibaren yarışta kullanılan lastik sayısını azaltarak, ralliye ilişkin daha sorumlu bir vizyonu spora entegre etme taahhüdünü desteklemektedir. Bu, Michelin’in 1992’de enerji verimliliği yüksek ilk lastikleri pazarlayarak yatırım yaptığı bir çevresel girişimdir.

Michelin teknolojisi, 2005’e kadar birçok lastik üreticisine açık olan Dünya Ralli Şampiyonası’na katılımı süresince alınan 38 ödülle somutlaşmıştır: Bu ödüllerin 20 tanesi kurulduğu tarih olan 1973’ten beri düzenlenen Markalar Şampiyonası’nda, 18’i de 1979’da resmi nitelik kazanmış olan Pilotlar Şampiyonası’ndadır.

Gelecek sezonda grubun ralli partnerlerine sunacağı lastikler Michelin marka olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder