3 Kasım 2009 Salı

“Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” Aktivitelerinde Buluşalım!


Lastik Adam yollara düştü! :)

Michelin’in, sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının trafikte yarattığı tehlikelere karşı bilinçlendirmek için düzenlediği “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktivitelerinin 5.si bu yıl 15 Ekim’de İstanbul’da başladı.

Ben de Michelin ekibiyle birilkte doğru hava basıncının önemini vurgulamak için “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri kapsamında sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli ve Antalya’yı ziyaret edeceğim. Geniş kitleleri güvenli ve ekonomik sürüş için bilinçlendirmeyi amaçladığımız aktiviteyle, aynı zamanda trafik kazası risklerini de azaltmayı hedefliyoruz.

“Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktivitelerimize katılanlara sürprizlerimiz de var! Michelin tarafından kurulacak kontrol noktalarında sürücülerin yalnızca birkaç dakikasını alacak lastik hava basıncı ölçme işlemi uzman Michelin ekiplerince gerçekleştirilecek ve ölçüm sonrasında araç üreticisinin tavsiyesine uygun olarak doğru hava basıncı ayarlanacak.



Bu aktivitelerle karayolu taşımacılığının daha güvenli olması için araç lastiklerinde uygun hava basıncının kullanılmasının önemini bir kez daha vurgulamayı ve eksik hava basıncından doğabilecek kazalara karşı sürücüleri uyarmayı amaçlıyoruz. Etkinliklerde, karayolu hareketliliğinin daha güvenli ve ekonomik hale getirilmesi için lastiklerin rolüne dikkat çekiyoruz.

2008 Ekim-Kasım aylarında yaptığımız aktiviteler kapsamında toplam 3.696 aracın lastikleri incelenmiş ve araçların %61’inin düşük havalı lastiklerle kullanıldığı, her 10 araçtan 1’inde ise lastik hava basıncının tehlikeli sonuçlara yol açabilecek kadar düşük olduğu saptanmıştı.

“Michelin Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktivitesi kapsamında ben ve Michelin ekibi, 15-16 Ekim’de İstanbul Avrupa yakasında, 19-20 Ekim’de İstanbul Anadolu yakasında, 5-6 Kasım’da Ankara’da, 11-12 Kasım’da İzmir’de, 14-15 Kasım’da Denizli’de ve 17-18 Kasım’da Antalya’da olacağız. Herkesi bekliyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder