2 Kasım 2010 Salı

Michelin, ‘Lastiklerde Enerji Tasarrufu’ aktivitesi ile sürücüleri yeşil lastik konusunda bilinçlendiriyor


1992 yılında kauçuk bileşenlerine silika katarak ilk ‘yeşil’ lastiği sunan Michelin, araçların yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını düşürme hedefiyle yola çıktı. Günümüzde, ‘Yeşil Lastik’ konseptinin son ürünü olan Michelin Energy Saver’la, 45 bin km’lik lastik ömrü boyunca 80 litreye kadar yakıt tasarrufu yapmak mümkün.




Michelin’in her yıl düzenlediği “Lastiklerde Enerji Tasarrufu” aktivitesi başladı. Yeşil lastiklerin yakıt tasarrufu ile çevreye olan etkileri konusunda sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen “Lastiklerde Enerji Tasarrufu” aktivitesi bu yıl 29 Ekim - 26 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Aktivite kapsamında, Türkiye genelinde 13 il ve 18 ayrı noktada gerçekleştirilen etkinliklerde, alışveriş merkezlerinde kurulan standlarda; özel olarak hazırlanan hesaplama aracı ile “Michelin Energy Saver” lastiklerinin kullanımı halinde sürücülerin ne kadar yakıt tasarrufu edeceklerini gösteren bir simülasyon gerçekleştiriliyor, standa uğrayan ziyaretçilere çeşitli hediyeler ve bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor.

Michelin Energy Saver etkinlikleri, İstanbul, İzmit, Ankara, Samsun, Trabzon, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Adana, Antalya ve Denizli’de gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder