3 Nisan 2010 Cumartesi

"Doğru Lastik Her Şeyi Değiştirir!"

Lastik Adam yakıt tüketimine meydan okuyor

Michelin Lastik Adam, yeni başlayan reklam kampanyasında yakıt tüketimine karşı amansız bir mücadeleye girişiyor.

Michelin, lastiklerinin rekabet üstünlüğünü alışılmadık bir küresel reklam kampanyasıyla anlatıyor. “Doğru lastik her şeyi değiştirir” sloganıyla öne çıkan kampanya, 1 Nisan itibariyle Türkiye’de de başladı. Yakıt tüketimi, uzun lastik ömrü ve güvenlik mesajlarını içeren üçlü global reklam kampanyasının ilkinde Michelin Lastik Adam pompalarla savaşıyor.



Yeni reklam filminde Michelin Lastik Adam, bir animasyon ortamında yer alıyor. Zor durumdaki sürücülerin yardımına koşan Lastik Adam, kusurlu lastiklerini vücudundan çıkarttığı Michelin lastikleriyle değiştirerek, onların yola devam etmelerini sağlıyor.

Michelin
, yeni kampanyasını bir nevi uluslararası lisan olan ve doğrudan en son Hollywood filmlerinden ilham alan bir animasyon filmiyle sunmayı seçti. Kampanyada, Michelin’in özellikle 20’nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren kullanmaya başladığı güçlü posterlerini de içeren reklam geleneğiyle bağlantı kuruluyor.


Michelin’in global reklam ajansı TBWA tarafından hazırlanan bu yeni kampanya Michelin’in pazardaki lider konumunu koruma konusundaki kararlılığını yansıtıyor. İlk olarak Ekim 2009’da ABD’de başlayan kampanya, burada kamuoyu tarafından beğeniyle karşılandı. Dünyanın 55 farklı ülkesinde yürütülecek kampanya Nisan ayı itibarıyla Türkiye ile birlikte Avrupa kıtasında da devam edecek. Üç ayrı dönemde sürdürülecek kampanyada, Michelin lastiklerinin tüketicilere yakıt tasarrufu sağladığı, uzun kullanım ömrü sundukları ve güvenlikten asla ödün vermedikleri vurgulanacak.


Michelin, yeni web sitesinde sürücüleri yakıt tasarrufu konusunda bilinçlendiriyor...


Yakıt tüketimi, uzun lastik ömrü ve güvenlik performanslarının tümünü aynı anda sunarak rakiplerinden farklılaşan Michelin markasının ödün vermediği üç mesajı üzerine kurulu olan reklam kampanyası, doğru lastiği seçmenin fark yaratabileceğini gösteriyor. Bu nedenle Michelin, doğru lastik seçmenin önemini sürücülere aktarmak ve onları bu konuda bilinçlendirmek için www.mucadeleye-katil.gen.tr internet sitesini kurdu. Sitede, sürücüler için yakıt masraflarının nasıl kısılabileceği konusunda ipuçları sunuluyor. Ayrıca, internet sitesine yerleştirilen bir hesaplayıcı ile ziyaretçiler doğru lastik seçildiğinde elde edilebilecek tasarrufun TL değerini ve çevreye salınan karbondioksit miktarındaki azalmayı da hesaplayabiliyor.


Sosyal Ağlarda Michelin:
www.facebook.com/lastikadam
www.friendfeed.com/lastikadam

www.twitter.com/lastikadam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder